Wie ben ik

Ik ben Atsje Soepboer. Getrouwd en moeder van drie dochters en ik woon in Dokkum. Daarnaast ben ik pleegouder van drie kinderen, die al op jonge leeftijd in ons gezin zijn komen wonen. Ook vele andere kinderen hebben voor een korte periode in hun leven in ons gezin gewoond, omdat het thuis (even) niet meer ging.

Na mijn opleiding op de pedagogische academie heb ik gewerkt in het speciaal onderwijs. In die periode heb ik ook het diploma ‘Speciaal Onderwijs’ gehaald. Met de komst van de kinderen ben ik gestopt met het werken in school. Een aantal jaren werk ik als invaller op een school voor speciaal basisonderwijs. Tegenwoordig heb ik mijn eigen praktijk voor kindercoaching en opvoedondersteuning in Dokkum.

Vooral kwetsbare kinderen hebben altijd mijn speciale aandacht gehad. Ik heb de opleiding tot kindercoach en opvoedcoach bij Tea Adema gevolgd. Deze opleiding bestaat uit:

  • Basisopleiding kindercoach
  • Oplossingsgericht werken en kids’ skills
  • Systemisch/contextueel coachen
  • Opvoedcoaching 
  • Training Ik leer leren

Daarnaast volgde in een workshop ‘poptalk’.

Met mijn ervaring en kennis als ouder, pleegouder en als leerkracht wil ik nu graag iets betekenen als kindercoach en opvoedcoach. Uit ervaring weet ik dat het opvoeden niet altijd vanzelf gaat. Maar ook, dat het helpend kan zijn wanneer iemand een stukje meeloopt op je weg.

Een tekst die mij inspireert en zoveel zegt

WIE IN HET KIND
HET WONDER
NIET ZIET DIE SNAPT
HET HELE LIEDJE NIET

Toon Hermans