Wat doe ik

Begeleiding voor kinderen en hun ouders/verzorgers.

High5, praktijk voor kindercoaching en opvoedcoaching biedt laagdrempelige, kortdurende en praktische begeleiding voor kinderen en hun ouders/verzorgers in Dokkum en in Noordoost Friesland. Voor allerlei vragen omtrent de opvoeding en ontwikkeling van uw kind kunt u High5 inschakelen. De coaching richt zich op gezonde ontwikkelingsfasen.

Denken in oplossingen:
groen in plaats van rood

Vaak zitten kinderen en ouders vast in een patroon dat niet makkelijk te doorbreken is. Dan kan het helpen om hier inzicht in te krijgen. Een kindercoach werkt oplossingsgericht en kijkt voorbij de problemen die een kind heeft. Samen met de ouders en de coach ontdekt een kind zijn eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Zo wordt er aan het zelfvertrouwen van het kind gewerkt en wordt het kind sterker. De coaching is gericht op het denken in mogelijkheden en oplossingen in plaats van belemmeringen en problemen. Groene gedachten in plaats van rode gedachten. Samen met de ouder ontdekken we wat voor uw situatie het beste werkt, zodat uw kind weer verder kan.

Hoe verloopt een sessie
bij de kindercoach?

In principe wordt er tegelijk gewerkt met het kind en de ouder(s). Een gedeelte van de sessie kan er ook alleen met het kind worden gewerkt.
Eerst zorgen we dat het probleem duidelijk wordt: wat gaat er niet goed, wanneer gaat het wel goed en hoe wil je dat het uiteindelijk gaat? Wat moet je kind leren en hoe kun je als ouder daarbij helpen? Aan het eind van de sessie wordt er besproken of er een nieuwe afspraak nodig is.

Gedurende een coachingssessie maak ik gebruik van verschillende materialen zoals je op deze website kunt zien. Het zoeken naar en verwoorden van gedachten kunnen door het werken met deze materialen makkelijker worden. Ze kunnen helpen bij het zichtbaar maken van gedrag en zo de stap naar verandering zijn.